BLOG

03.06.2018

Athens Electronix 2018 ~ Satellite TV & Security Forum HIGHLIGHTS

Στις 3 & 4 Μαρτίου παρευρεθήκαμε στο 2ο Κλαδικό Συνέδριο – Έκθεση Athens Electronix 2018 που έλαβε χώρο στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς στον Παράδεισο Αμαρουσίου.  Στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες από στελέχη εταιρειών συστημάτων ασφαλείας & Τηλεόρασης με την ΕΡΤ να πρωτοστατεί και να παρουσιάζει τις νέες υβριδικές και ψηφιακές υπηρεσίες της.

Ενημερωθήκαμε για τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τόσο σε προϊόντα ασφαλείας όσο και σε υπηρεσίες.  Με αυτό το άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα highlights της έκθεσης, που εμείς ξεχωρίσαμε.

Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού AJAX

Όταν η τέχνη συνδυάζεται με την τεχνολογία το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από ένα αξιόπιστο, όμορφο και εύκολο στη χρήση σύστημα ασφαλείας.  Ο AJAX είναι ο μοναδικός 100% ασύρματος συναγερμός στην Ελλάδα με πιστοποίηση Grade 2.  Ο χειρισμός του γίνεται από smartphone, tablet ή υπολογιστή σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον εφαρμογής στην ελληνική γλώσσα.  Διατίθεται σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό.  Το μοναδικό design του θα καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά του χάρισαν το βραβείο του καλύτερου ασύρματου συστήματος συναγερμού για το 2017 (Security & Fire Excellence Awards 2017)

TURBO HD 4.0: Νέα Τεχνολογία με 8ΜΡ ανάλυση και πρωτόκολλο συμπίεσης H265+

H εταιρεία Hikvision, πρωτοπόρος προμηθευτής προϊόντων και λύσεων CCTV,  μας παρουσιάζει τη νέα της σειρά Turbo HD 4.0, η οποία διαθέτει κάμερες τεχνολογίας DarkfighterX για περιβάλλοντα εξαιρετικά χαμηλoύ φωτισμού, δυνατότητα μεταφοράς video 8MP μέσω συμβατικού ομοαξονικού καλωδίου καθώς και το νέο πρωτόκολλο συμπίεσης βίντεο H.265+ της Hikvision.

Οι κάμερες 8MP προσφέρουν την υψηλότερη ανάλυση που διατίθεται ποτέ σε ένα αναλογικό σύστημα παρακολούθησης. Μοντέλα εξοπλισμένα με δυνατότητες Power over Coax 2.0 (PoC) επιτρέπουν στους χρήστες να μεταδίδουν UHD video/power μέσω του ίδιου ομοαξονικού καλωδίου, για ταχύτερες, απλούστερες και λιγότερο ακριβές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή.

Η σειρά Turbo HD 4.0 δεν υποστηρίζει μόνο το πρωτόκολλο συμπίεσης βίντεο τελευταίας γενιάς H.265, αλλά προσφέρει και την επαναστατική τεχνολογία βίντεο H.265+ της Hikvision. Το H265+ βελτιώνει δραματικά την αποτελεσματικότητα της κωδικοποίησης: μειώνει τις απαιτήσεις για υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και 75% σε σύγκριση με το H.264 και καταλαμβάνει το μισό χώρο αποθήκευσης για την ίδια διάρκεια βίντεο. Ο ρυθμός δεδομένων μειώνεται, αλλά η ποιότητα μετάδοσης παραμένει υψηλή. Το H.265+ είναι ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον στη συμπίεση βίντεο και σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης για τους χρήστες.

Υπηρεσία AtlasMed από την Atlas Security

Η Atlas Security σε συνεργασία με την Interamerican, γίνεται το 1ο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα, που καινοτομεί και προσφέρει πραγματική βοήθεια σε θέματα υγείας, την στιγμή που την έχετε ανάγκη.  Η υπηρεσία AtlasMed, παρέχει στους οικιακούς συνδρομητές της Atlas Security, 24ωρη Ιατρική Βοήθεια σε κάθε πρόβλημα υγείας στο σπίτι.  Η άμεση ιατρική βοήθεια εξασφαλίζει ιατρικές συμβουλές και οδηγίες, από εξειδικευμένους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και υγειονομική μεταφορά με ασθενοφόρο της Interamerican, στην πλησιέστερη νοσηλευτική μονάδα, σε περίπτωση ανάγκης.

Ιατρική Βοήθεια με 3 απλά βήματα:

  1. Πατήστε το πλήκτρο Ιατρικής Βοήθεια στο πληκτρολόγιό σας (Medical)
  2. Μιλήστε με γιατρό της Interamerican όλο το 24ωρο
  3. Μεταφερθείτε με ασθενοφόρο της Interamerican σε έκτακτη ανάγκη

 

Η θυροτηλεόραση γίνεται … smart!

Πως θα σας φαινόταν την ώρα που βρίσκεστε στο γραφείο σας, να μπορείτε να δείτε, να απαντήσετε και γιατί όχι, να ανοίξετε σε κάποιον που χτυπάει το κουδούνι της εξώπορτας του σπιτιού σας?  Πριν λίγα χρόνια αυτό θα μπορούσε να λέγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας.  Στις μέρες μας αυτό είναι η τεχνολογική πραγματικότητα!  Η θυροτηλεόραση του σπιτιού αλλάζει και γίνεται έξυπνη.  Μέσα από μια πληθώρα συνδυασμών από μπουτονιέρες και μονιτόρ όλοι μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Παρατηρήσαμε ότι οι εταιρείες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα τόσο σε τεχνολογία όπως συστημα bus 2 καλωδίων, καταγραφή κλήσεων, απομακρυσμένη διαχείρηση κλήσεων αλλά και ενοποίηση με τα υπόλοιπα συστήματα ασφάλειας του σπιτιού όσο και στο design των συσκευών.  Είδαμε δυναμικό σχεδιασμό, οθόνες αφής, λειτουργία WiFi, καθώς και πρόσοψη από υψηλής ποιότητας γυαλί.  Ο έλεγχος εισόδου σε μια κατοικία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας.