BLOG

01.03.2018

Home Smart Home

Καλωσορίσατε στο έξυπνο σπίτι, στο σπίτι σας!

Το έξυπνο σπίτι συνδυάζει ασφάλεια, οικονομία και λειτουργικότητα. Κάντε το σπίτι σας έξυπνο και πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε!

Φωτισμός

Αποκτήστε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τον οικιακό σας φωτισμό από όπου και αν βρίσκεστε στον κόσμο. Ελέγξτε μεμονωμένα φώτα που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού σας, ενώ εσείς βρίσκεστε στο κρεβάτι, στην κουζίνα, στο αυτοκίνητο ή ακόμη και αν χαλαρώνετε στην πισίνα σε κάποιο θέρετρο στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο αυτοματισμός στο σπίτι σας δίνει την πλήρη εξουσία για το φωτισμό του σπιτιού σας οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Κάμερες

Οι κάμερες είναι εδώ και αρκετό καιρό βασικές για την ασφάλεια στο σπίτι και την επιχείρηση και οι εξελίξεις στην τεχνολογία επέτρεψαν τη βελτίωση των οπτικών συστημάτων, των αισθητήρων και πολλών άλλων ειδικών χαρακτηριστικών, όπως η δυνατότητα προβολής της ιδιοκτησίας σας από απόσταση. Συνδεθείτε στην κάμερά σας και δείτε σε πραγματικό χρόνο, συγκεκριμένες περιοχές του χώρου σας, ενώ βρίσκεστε μακριά. Περιστρέψτε, επανατοποθετήστε, καταγράψτε, μεγεθύνετε και τραβήξτε φωτογραφίες από την παλάμη του χεριού σας. Πηγαίνετε ένα βήμα πιο πέρα και αυτοματοποιήστε την κάμερά σας για εγγραφή σε συγκεκριμένο χρόνο. Οι κάμερες προσθέτουν ένα τεράστιο όγκο μοναδικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων στην ιδιοκτησία σας.

Συστήματα Ασφαλείας & Έλεγχος Πρόσβασης

Ανοίξτε από απόσταση μια πόρτα γκαράζ ή ξεκλειδώστε / κλειδώστε μια συγκεκριμένη πόρτα μέσα στο σπίτι σας. Με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, το σπίτι σας μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας στέλνοντας ειδοποίηση σχετικά με ένα συγκεκριμένο συμβάν που σχετίζεται με την ασφάλεια στην ιδιοκτησία σας. Είτε πρόκειται για παραβίαση, διαρροή νερού, είτε για ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας. Η αυτοματοποίηση του σπιτιού σας παραμένει σε επιφυλακή για εσάς.

Συστήματα τηλεφώνου

Ένα οικιακό αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό σύστημα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως αυξημένη ασφάλεια και προστασία στο χώρο σας. Καλέστε στο εξοχικό σας και λάβετε ζωντανές πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της ιδιοκτησίας σας, είτε αυτό είναι ο καιρός στην περιοχή, κάποια παραβίαση ασφαλείας, ακόμα και αν υπάρχουν διαρροές νερού. Με ένα τέτοιο σύστημα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε ανεπιθύμητες εκπλήξεις κατά την άφιξη σας στο εξοχικό σας.

Θερμοστάτες

Ο τηλεχειριζόμενος θερμοστάτης σας παρέχει πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας του σπιτιού σας. Λειτουργήστε την θέρμανση ή τον κλιματισμό του σπιτιού σας ακόμα κι αν βρίσκεστε μακριά. Λάβετε ειδοποιήσεις όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές, κρατώντας τα κατοικίδια ζώα και τα φυτά σας ευτυχισμένα. Διατηρήστε ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης στο σπίτι σας, από την οθόνη του smartphone ή του tablet σας.

Αρδευση

Ο αυτοματισμός στο σπίτι δεν ισχύει μόνο για τα εσωτερικά του σπιτιού σας, αλλά ακόμη και για την πλούσια φυτική ζωή που την περιβάλλει. Αυτοματοποιήστε το σύστημα άρδευσης στο σπίτι σας και ρυθμίστε τις δικές σας προτιμήσεις και αυτοματοποιήστε τις υπόλοιπες. Φροντίστε για την εξοικονόμηση του νερού και εξοικονομήστε χρήματα με αισθητήρες που αισθάνονται βροχή, κλείνοντας το σύστημα καταιωνιστήρων, ώστε να μην γίνεται σπατάλη νερού. Το σύστημα καταιωνιστήρων μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν αισθανθεί κίνηση στο γκαζόν μετατρέποντας την άρδευση του κήπου αποτρεπτικό έναντι ζώων και παραβατών.

Δομημένη καλωδίωση

Ο αυτοματισμός στο σπίτι μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση διαφόρων τύπων συνδεσιμότητας. Το καλό με πολλά από τα σημερινά προϊόντα αυτοματισμού είναι ότι δεν χρειάζονται νέα καλώδια – γι’ αυτό είναι εύκολο να εγκατασταθούν στην υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Εάν χτίζετε νέο σπίτι ή κάνετε μια σημαντική αναδιαμόρφωση του χώρου, μην ξεχάσετε να προσθέσετε καλωδιώσεις δικτύωσης, ήχου, βίντεο και ελέγχου. Λίγο αργότερα, θα νιώσετε ευτυχείς που το προβλέψατε!